Bio

Sophie-Louise Bestaat uit Sophie van Dijk en Louise Berendsen. Zij leerden elkaar op het Utrechts conservatorium kennen. Al gauw ontstond een samenwerking waar ze niet meer mee wilden stoppen. Een ensemble vinden om na de studie mee door te groeien, was voor Louise een belangrijke reden om naar Utrecht te komen. Sophie wilde ook altijd al met een fluitist spelen. Als duo werken ze aan een groot en veelzijdig repertoire, van componisten uit alle windstreken.

 

Sophie van Dijk begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan de Stedelijke Muziekschool te Zoetermeer. In 2006 werd zij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg, waar ze in juni 2012 haar Bachelor of Music succesvol heeft afgesloten. In 2015 heeft ze haar Master of Music uitvoerend musicus behaald, eveneens aan bovengenoemd conservatorium.
In 2016 behaalde zij haar certificaat voor Therapeutische Harpmuziek (IHTP).

Sophie nam deel aan verschillende concoursen; o.a. de Maassluise Muziekweek, het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en Stichting Jong Muzikaal Talent Nederland. Masterclasses volgde zij o.a. bij Edward Witsenburg, Gwyneth Wentink, Elinor Bennet, Sivan Megan, Bart van Oort, Andrew Lawrence King, Imogen Barford en Charlotte Seale. Ook heeft ze verschillende Jazz harp workshops gevolgd bij Rosetty de Ruiter.

Sophie geeft concerten door het hele land, zowel harpsolo als met haar harp-fluit duo Sophie-Louise en met ensemble Trióles. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en vindt het een uitdaging om in verschillende bezettingen te spelen.
Tijdens haar studie aan het conservatorium was ze jaren eerste harpiste van het Noord Hollands Jeugd Orkest en van Krashna Musika. Nu remplaceert ze regelmatig bij orkesten in Nederland.

Sophie geeft met veel enthousiasme harples aan jong en oud. Sophie is als harpdocente verbonden aan Kunstencentrum de Kom in Nieuwegein en aan de Bachschool in Soest. In Zoetermeer heeft ze een lespraktijk aan huis.

Haar persoonlijke website is hier te vinden.

Sophie van Dijk door Ion Chi

 

Louise

Louise Berendsen zit in de afrondingsfase van de Master of Music en studeert bij Aldo Baerten aan het Utrechts conservatorium. Bachelor of Music werd zij aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij de fluitiste Gudrun Bourel. Haar eerste docent was Peter Liebregt, waar zij op tienjarige leeftijd begon met haar fluitlessen.

Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij William Bennet, Peter Lukas Graf, Matthias Ziegler, Michael Faust, Dieter Nanz, Wendela van Swol en Eva Amsler.

Louise verdiepte zich in kamermuziek voor de meest uiteenlopende bezettingen en in zeer diverse stijlen. Ze werkte als fluitist onder andere met audiovisueel kunstenaar Michael Karr, Projekt67 en de ska-band Tribute to Rico.

Louise heeft een fluitschool in zowel Utrecht als Groningen, waar ze les geeft aan jong en oud.

Via deze link komt u op haar persoonlijk website.

 

Louise

No Comments

Leave a Reply